SERIE A

Napoli vratio Macarija na svoju klupu: Italijani objavili kako je otpao Tudor

S Napolijem je u sezoni 2011-12 osvojio Kup, dok je godinu dana kasnije bio drugoplasirani u prvenstvu

Macari: Povratak u Napulj nakon deset godina. Platforma X

E. Ć.

14.11.2023

Napoli je u prošlom kolu Serie A na svom terenu šokantno izgubio od Empolija (1:0), a taj poraz bio je kap koja je prelila čašu i Rudi Garsija (Garcia) je dobio otkaz.

Iako su kružile glasine da će ga naslijediti hrvatski trener Igor Tudor, na klupu Napolitanaca će Valter Macari (Walter Mazzarri).

Macari se tako vraća u Napulj gdje je radio od 2009. do 2013. godine. S Napolijem je u sezoni 2011-12 osvojio Kup, dok je godinu dana kasnije bio drugoplasirani u prvenstvu. On je ekipu vodio na 189 utakmica i upisao je 89 pobjeda, 49 remija i 44 poraza.

Inače, Macari je bio bez posla od maja prošle godine nakon što se rastao s Kaljarijem. Što se Napolija tiče, aktuelni prvak nakon 12 odigranih kola kasni čak deset bodova za liderom tabele Interom (31).

Zanimljivo da je radio u Napoliju i na početku svoje karijere. U drugoj polovini devedesetih je bio pomoćnik Renca Ulivijerija (Renzo). 

Inače, italijanski mediji su objavili i razlog zbog čega Tudor na kraju nije završio u Napoliju.

Njemu je predsjednik kluba Aurelio De Laurentis navodno ponudio ugovor do kraja sezone, što nije zadovoljilo hrvatskog trenera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.