SUSRET U LONDONU

Prije dolaska u Bajern Kejn otkrio Salihamidžiću svoju najveću želju

Kejn ove sezone briljira u redovima Bavaraca, upisavši 21 gol na 15 utakmica

Salihamidžić: Pomogao dovesti Kejna. X

N. H.

14.11.2023

Hasan Salihamidžić je nakon završetka prošle sezone Bundeslige, u kojoj se Bajern okitio titulom prvaka Njemačke, dobio otkaz na mjestu sportskog direktora, ali prije toga je uspio završiti jedan od najvećih poslova u novijoj historiji minhenskog kluba. 

Njemački list "Bild" je otkrio detalje pregovora između Bajerna i Herija Kejna (Harry Kane), a u kojima je učestvovao i Salihamidžić. 

Kako piše, Salihamidžić i trener Bavaraca Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) su otputovali za London kako bi se sastali sa Englezom i finalizirali detalje ugovora.

Tom prilikom, Kejn je otkrio da mu je najveća želja vratiti se u finale Lige prvaka, a da za to najbolji momenat vidi finale u sezoni 2023/24, kada će se igrati u Londonu. 

Kejn u svojoj profesionalnoj karijeri nikad nije osvojio timski trofej, te je ovo vidio kao odličnu priliku da se dokopa jednog od svojih prvih. 

Dogovor Kejna i Bajerna je brzo postignut, ali je najviše kočio Totenhem, odnosno vlasnik Daniel Levi (Levy), te je transfer tek završen krajem augusta.

Za usluge engleskog napadača, Bajern je isplatio 95 miliona eura, a on je uzvratio sa 21 golom postignutim u 15 nastupa u dosadašnjem dijelu sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.