KVALIFIKACIJE ZA EP 2024.

"Petarda" Italije Makedoncima: Poljaci ostali bez direktnog plasmana na Euro, zakomplikovali i Slovenci

Danci su u grupi H slavili protiv Slovenije (2:1) i "čekirali" kartu za Euro 2024. godine

Kijesa: Dva gola protiv Sjeverne Makedonije. Platforma X

E. Ć.

17.11.2023

Poljska je remizirala protiv Češke u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 1:1 i ostala bez direktnog plasmana u Njemačku.

Poljaci su poveli preko Jakuba Piotrovskog (Piotrowski) u 38. minuti, a konačnih 1:1 u Varšavi postavio je Tomaš Suček (Tomas Soucek) pogotkom u 48. minuti. 

Češka je ovim remijem došla na korak od plasmana na Euro. Podsjetimo, iz ove grupe E ranije je plasman izborila selekcija Albanije.

Englezi su savladali Maltu u grupi C i zadržali stopostotan učinak (2:0). Poveli su autogolom Pepea u 8. minuti, a pitanje pobjednika riješio je Hari Kejn (Harry Kane) u 75. minuti.

U istoj grupi, Italija je bila uvjerljiva protiv Sjeverne Makedonije sa 5:2 i tako ostala u igri za plasman na Euro. Sada ima 13 bodova, koliko i Ukrajina.

Dvostruki strijelac bio je Federiko Kijesa (Federico Chiesa) u 41. i 47. minuti, a po gol su dodali Mateo Darmijan (Matteo) u 17., Đakomo Raspadori (Giacomo) u 81. i Stefan El Šaravi (Stephan El Sharaawy) u 93. minuti susreta. Za Makedonce dva puta je pogodi Jani Atanasov u 52. i 74. minuti.

Danci su u grupi H slavili protiv Slovenije (2:1) i "čekirali" kartu za Euro 2024. godine. Slovenci će se nakon ovog poraza boriti sa Kazahstancima za mjesto u Njemačkoj.

Joakim Mele (Joakhim Maehle) je doveo Dance u vodstvo u 26. minuti, ali radost je trajala samo četiri minute jer Erik Janža donio izjednačenje. Novo vodstvo i, ispostavit će se, pobjedu Dancima donio je Tomas Dilejni (Thomas Delaney) u 58. minuti.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.