PREDSJEDNIK SRBIJE

Svečano otvoren najmoderniji stadion u Srbiji, Vučić demonstirao fudbalske vještine

Stadion je kapaciteta 8.000 mjesta i ima dva nivoa tribina, a uz Vučića je prisutan bio Dragan Džajić

Vučić: Pokazao fudbalske vještine. Tanjug

E. Ć.

18.11.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Loznici otvorio novoizgrađeni stadion koji je napravljen po najvišim standardima krovne kuće evropskog fudbala (UEFA).

Stadion je kapaciteta 8.000 mjesta i ima dva nivoa tribina, a prilikom svečanog otvorenja Vučić je demonstrirao svoje fudbalske vještine. Društvo mu je pravio predsjednik FS Srbije Dragan Džajić.

@jasamaleksandar Kad porastem, biću Džaja! 🇷🇸 #jasamaleksandar #srbija #fudbal #dragandzajic #stadionisrbije #tiktok ♬ original sound - Ja sam Aleksandar

Inače u izgradnju stadiona "Lagator" uloženo je oko 32 miliona eura.

- Kada sam bio mlađi, po Londonu i po Engleskoj sam obilazio ove manje stadione, ali ovo je ljepše. Ostalo nam je da uradimo još Niš i Kragujevac kao velike centre, i onda moraju da razmisle Zvezda i Partizan šta će da rade sa sobom.

Zvezda i planira, a Partizan je iskazao spremnost. Ovo su sve mnogo ljepši stadioni. Ono što je posebno zanimljivo, jeste da su stolice montirane po "engleskom sistemu", u različitim dezenima plave boje, kako bi i kada je na stadionu nešto manje ljudi, ljudsko oko rezonovalo da su tribine ispunjene - rekao je Vučić.

Teren je dugačak 105 i širok 72 metra, a travnati tepih sačinjen je od kombinacije prirodne i vještačke trave - hibridna trava je na dijelu za igru, a prostor oko terena je od podloge sa vještačkom travom.

Na stadionu "Lagator" je 12 ulaza, najmoderniji sistemi za očitavanje karata, te liftovi koji će olakšati kretanje ljudi. Nema sumnje da se radi o jednom od najmodernijih stadiona u regionu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.