POČECI KARIJERA

Hrvatski trener govorio o Murinju, podsjetio nas na kultnu Ćirinu izjavu: Da je rođen u Travniku, najdalje bi došao do Turbeta

Možda mu ne bi bio ovako blistav put, da je počeo kao ja, rekao je Jurčić

Murinjo: Spominjali ga Jurčić i Ćiro. Igor Šoban - Pixell / AP / Avaz

E. Ć.

20.11.2023

Nekadašnji trener Dinamo Zagreba Krunoslav Jurčić je u emisiji HRT-a uporedio svoje početke karijere s legendarnim Portugalcem Žozeom Murinjom (Jose Mourinho).

- Murinjo kaže da treba troje priprema da bi implementirao svoju ideju u neku ekipu. Ako mi imamo trenere s prosjekom od tri mjeseca trajanja, onda je jako teško pričati o bilo kakvoj fudbalskoj ideji.

Zamislite još da vam daju neograničen budžet pa da možete svaka ta tri prijelazna roka raditi doselekciju igrača. Uvijek kažem da velikim svjetskim trenerima skidam kapu. 

Gledam njihove treninge i učim od njih, ali ne znam kako bi se snašli da su počeli karijeru, ne znam, u Istri iz Pule kao što sam je ja počeo s igračima koji šest mjeseci nisu dobili plaće. Možda mu ne bi bio ovako blistav put - rekao je Jurčić.

Jurčić je bez angažmana od februara 2021., kada je napustio Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Ovako nas je podsjetio na legendarnu izjavu "trenera svih trenera" pokojnog Miroslava Ćire Blaževića.

- Je*o te Murinjo! Da je Murinjo rođen u Travniku, najdalje bi došao do Turbeta, a ne do vrha fudbala - rekao je svojevremeno Ćiro Blažević, rođeni Travničanin, koji je preminuo 8. februara ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.