LIGA PRVAKA

Spektakl u Istanbulu i novo razočarenje za navijače Junajteda

Na Rams Parku viđeno je čak šest golova

Sa utakmice u Istanbulu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
E. Ć.

29.11.2023

Galatasaraj i Mančester junajted su remizirali u fantastičnoj utakmici na Rams Parku u okviru 5. kola Lige prvaka odigravši sa 3:3. 

Vodio je Junajted od 11. minute golom Alehandra Garnača (Alejandro Garnacho) u 11. minuti, a sedam minuta kasnije Bruno Fernandeš (Fernandes) je postigao fantastičan pogodak za 0:2.

Prednost "Đavola" prepolovio je Hakim Zijeh (Ziyech) u 29. minuti kada je pogodio iz slobodnog udarca. Iskoristio je loše postavljanje Andrea Onane i vratio svoj tim u život.

Na 3:1 povisio je Skot Mektominej (Scott McTominay) u 55. minuti, a onda je u 62. ponovo pogriješio Onana i Zijeh je pogodio za 2:3. Kerem Akturkoglu u 71. minuti pogađa za 3:3. 

Junajted je prokockao pobjedu, a zanimljivo da je klub sa Old Traforda večeras prvi put u historiji postigao gol na gostovanju kod Galatasaraja. 

Ipak, "Đavoli" nisu pobijedili pa su zakomplikovali svoju sudbinu.

Bajern je prvi u grupi A sa devet bodova, Galatasaraj ima pet, Kopenhagen i Junajted po četiri. Bajern i Kopenhagen trebaju tek trebaju odigrati svoj meč 5. kola.

Vrijedi istaći da su navijači Galatasaraja priredili spektakularnu koreografiju na večerašnjem meču, a poslali su i poruku za Palestinu. 

-  Ljudski rod umire u Gazi - poručili su navijači Galate koji su imali stotine zastava Palestine.

Zastave Palestine na Rams Parku. Anadolija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.