TVRDE TURSKI MEDIJI

Kriza u Fenerbahčeu: Balkanska kolonija istakla nezadovoljstvo

Vijest se pojavila nakon što je Fener doživio debakl na gostovanju kod Nordsjelanda u utakmici 5. kola Konferencijske lige (6:1)

Džeko Tadić i Livaković: Kritikuju i trenera. Anadolija

E. Ć.

1.12.2023

Balkanska kolonija, koju čine kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, kapiten Srbije Dušan Tadić i hrvatski golman Dominik Livaković, nije zadovoljna stanjem u Fenerbahčeu, tvrdi turski „Fotospor“.

Vijest se pojavila nakon što je Fener doživio debakl na gostovanju kod Nordsjelanda u utakmici 5. kola Konferencijske lige (6:1), odigranoj jučer.

Džeko i Tadić su tako nedavno razgovarali sa čelnicima kluba i zatražili da se stručnom štabu prve ekipe pridruži trener s ovih prostora koji bi pomogao treneru Ismailu Kartalu i prevodio njegove zahtjeve.

Livaković je tražio da mu se dovede Sandro Žufić, inače trener golmana u kojeg hrvatski reprezentativac ima veliko povjerenje i s kojim je nekoliko godina uspješno sarađivao u Dinamu.

Prema pisanju „Fotospora“, Džeko, Livaković i Tadić imaju posebnu WhatsApp grupu gdje kritikuju rad trenera Kartala. Međutim, isti izvor navodi kako će im klub ispuniti zahtjeve.

Fenerbahče je sezonu otvorio s 19 pobjeda u svim takmičenjima, ali sada je u krizi jer je na posljednjih pet mečeva zabilježio samo jedan trijumf.

Naredni meč Džeko i društvo igraju u ponedjeljak, 4. decembra, protiv Sivaspora. Pet dana kasnije odmjerit će snage sa Bešiktašom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.