BIH IGRA BARAŽ

Hoće li biti prilike da se u Njemačkoj zavijore ljiljani: Poznate cijene ulaznica za Euro 2024. godine

Sigurno je da bi naša reprezentacija imala veliku podršku vjernih navijača u Njemačkoj ukoliko bi se plasirala na Evropsko prvenstvo

BiH: Ako prođe baraž igrat će s Belgijom, Rumunijom i Slovačkom. N/FSBiH

E. Ć.

3.12.2023

U Hamburgu je jučer održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se naredne godine održati u Njemačkoj.

Na prvenstvu Starog kontinenta, koja se igrao d 14. juna do 14. jula, mogli bismo gledati i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali bh. fudbaleri prvo moraju proći baraž.

Kada je riječ o prodaji karata za utakmice Evropskog prvenstva, ona kreće 4. decembra, a na raspolaganju će biti milion ulaznica za navijače 21 reprezentacije koje su već obezbijedile mjesto u Njemačkoj.

Naredni krug prodaje ulaznica bit će sljedeće godine, za navijače tri reprezentacije će igrati baraž koji je na rasporedu od 21. do 26. marta.

Inače, u prvom krugu prodano je više od 1,2 miliona karata, a kupci su birani putem lutrije.

Kada se govori o cijenama ulaznica, one se kreću od 30 do 1.000 eura, koliko košta karta elitne kategorije za finale Evropskog prvenstva.

U grupnoj fazi se cijena ulaznica kreće od 30 do 200 eura (Fans first: 30 eura, kategorija 3: 60 eura, kategorija 2: 150 eura i kategorija 1: 200 eura).

U osmini finala karte koštaju od 50 do 250 eura, u četvrtfinalu od 60 do 300, u polufinalu idu od 80 do 600 eura. Najjeftinija karta za finale košta 90, a najskuplja 1.000 eura.

Za nadati se da će Bosna i Hercegovina uspjeti proći Ukrajinu 21. marta, a onda slaviti i u finalu pet dana kasnije protiv boljeg iz duela Izrael - Island.

Sigurno je da bi naša reprezentacija imala veliku podršku vjernih navijača u Njemačkoj, a poznato je i gdje bi igrala svoje utakmice grupne faze ako bi se plasirala na Euro.

Ukoliko se Bosna i Hercegovina kvalifikacije na Euro, prvu utakmicu bi igrala u Dortmundu 15. juna protiv Rumunije. Četiri dana kasnije "Zmajevi" bi u Hamburgu igrali protiv Slovačke, a posljednji meč grupne faze bio bi onaj protiv Belgije u Dizeldorfu 24. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.