ZAPALJIV SUKOB

"Balkanski okršaj u Dortmundu": Srbijanac vrijeđao Bosanca, a sad leti iz kluba

Generalnom direktoru se nije to svidjelo, kao ni njegovom savjetniku koji su podržali Terzića

Terzić: Vrijeđao ga sportski koordinator. AP

N. H.

5.12.2023

Konferencija za medije Borusije Dortmund pred utakmicu Kupa protiv Štutgarta protekla je u poprilično neugodnom tonu. 

Trener Edin Terzić dobio je neugodna pitanja tokom presice, a ona su se odnosila na tenzije u klubu o kojima je opširno pisao Bild. 

Naime, Slaven Stanić, Borusijin sportski koordinator, navodno je u loži stadio kritikovao Terzića, ali se on nije tu zaustavio. Srbijanac je i gadno izvrijeđao stručnjaka porijeklom iz Bosne i Hercegovine, pa je zbog toga Bild pisao o okršaju Bosanca i Srbijanca. Također, navode da bi Stanić moao izgubiti posao. 

Generalnom direktoru Hansu-Joakimu Vackeu (Joachim Watzke) se nije svidjelo ponašanje pomoćnika Stanića. Vacke i njegov savjetnik Matijas Samer (Mathias Sammer) su podržali Terzića, a jedini saveznik Stanića je Sebastijan Kel (Kehl). 

- Edine, prema informacijama kojima raspolažemo, plan je da se klub uskoro rastane od Slavena Stanića. Što nam možete reći o incidentu? Rečeno je da je došlo do jednog ili dva incidenta između vas. Kakav je stvarno odnos? - pitao je novinar Bilda Terzića, koji je krenuo odgovarati, ali se onda javio glasnogovornik Borusije:

- Dok smo na konferenciji za medije na dan utakmice, bavimo se samo kadrovskim pitanjima. Uvijek je tako. Ovdje govorimo o trenutnom stanju sastava, a sve teme osim toga su one o kojima nećemo razgovarati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.