"BIP-BIP"

Terzić uporedio Adejemija s "Pticom trkačicom"

Kada vidite kakvu brzinu ima sve vam jasno, poručio je trener Dortmunda

Terzić i Adejemi. Twitter

A. V.

16.2.2023

Borusija Dortmund sinoć je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Signal Iduna Parku slavila protiv Čelzija s 1:0.

Gol odluke u 63. minuti postigao je Karim Adejemi (Adeyemi), koji je sve fascinirao svojom brzinom.

Istrčao je krilni napadač “Milionera” nevjerovatnu kontru, prešao nekoliko protivničkih igrača, zaobišao Kepu i smjestio loptu iza njegovih leđa za veliko slavlje na tribinama.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se trener domaće ekipe Edin Terzić koji je komentarisao pobjedu Dortmunda, a posebno se osvrnuo na pogodak Adejemija i kratkim komentarom mnoge je nasmijao.

- Bila je odlična borba, sjajan rezultat. Znamo da moramo popraviti našu igru za revanš. Ovo je bila sjajna borba, malo smo bili lošiji na lopti što nam je otežalo posao, ali igrali smo protiv Čelzija kojem je ovo bila možda i najbolja utakmica u sezoni. Bila je otvorena utakmica, pobijedili smo, ali to je samo jedan korak i čeka nas još najmanje 90 minuta u Londonu - rekao je Terzić, a potom ga je novinar pitao da prokomentariše gol Adejemija

- Bip-bip (aludirajući na pticu trkačicu). To je njegov kvalitet. Odlično smo branili taj korner, ali kada vidite kakvu brzinu ima sve vam jasno. Prvi dodir mu je bio odličan i kada ste brzi kao on onda je bilo kojoj odbrani teško da za zaustave. Nadam se da će nastaviti s ovim igrama.

Adejemi je u Dortmund stigao ljetos iz Salzburga za 30 miliona eura i već se pokazao kao odlično pojačanje. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 23 meča u svim takmičenjima te je zabio pet golova i upisao dvije asistencije.

Revanš između Čelzija i Dortmunda na rasporedu je 7. marta na Stamford Bridžu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.