JAVIO SE IZ BOLNICE

Legendarni fudbaler Rome doživio infarkt: "Mislio sam da je gotovo"

Nije ovo prvi put da mi se nešto slično dogodilo, ali sada je vjerojatno jače zbog umora i stresa, dodao je

Skarnekija: Javio se iz bolnice. Screenshot / Instagram

N. H.

6.12.2023

Legendarni fudbaler Rome Roberto Skarnekija (Scarnecchia) u nedjelju je hitno prevezen u bolnicu nakon što je dobio infarkt na ulici. 

Brzom reakcijom ljudi život mu je spašen, a Skarnekija se javio putem Instagrama iz bolničkog kreveta.

 - U nedjelju sam doživio infarkt dok sam prolazio pored milanske katedrale. Parkirao sam auto da odem do hotela i osjetio veliku bol u prsima. Sjeo sam na stepenice i mislio da je gotovo. Jedan par je prošao pokraj mene, vidjeli su da nisam dobro i odmah su pritekli u pomoć. Nazvali su hitnu koja je brzo došla - ispričao je Skarnekija, koji je otkrio kako ovo nije prvi put da je osjetio takve tegobe: 

- Nije ovo prvi put da mi se nešto slično dogodilo, ali sada je vjerojatno jače zbog umora i stresa koji se može dogoditi bilo kome. Nakon intervencije hitne i doktora, recimo da je u redu. Nikad nisam gubio svijest, uvijek sam bio budan, nisam povraćao i nisam imao simptome klasičnog srčanog udara s bolovima u leđima i bubrezima - ispričao je legendarni fudbaler.

Skarnekija je za Romu nastupio 105 puta, dok je u karijeri još igrao za Napoli, Milan i Pizu. Nakon karijere se školovao za profesionalnog kuhara i onda radio kao kuhar u poznatim italijanskim restoranima. 

Planirao je i pokrenuti svoju kulinarsku TV emisiju, a držao je i brojna predavanja o ishrani za fudbalere. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.