PREMIJER LIGA BIH

Igman remizirao na gostovanju kod Veleža: Željezničar ostaje iznad zone ispadanja

Konjička ekipa je igrala sjajno, prije svega defanzivno u većem dijelu susreta

Igman: Dobra predstava na gostovanju. FK Igman

N. H.

17.12.2023

Fudbaleri Veleža su remizirali s konjičkim Igmanom u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:1.

Ovim remijem su "Rođeni" pomogli Željezničaru, koji se nalazi tik iznad Igmana, te ovako "Plavi" neće završiti jesenji dio sezone u zoni ispadanja.

Prva šansa na susretu odmah je pretvorena u pogodak. Sipović je dobio zračni duel u kaznenom prostoru mostarske ekipe i spustio loptu do Denkovića, koji je pogodio za vodstvo u 3. minuti. 

Velež je zaprijetio u 16. minuti preko Giorgija Gulijašvilija (Guliashvili), koji je jako šutirao, ali lopta otišla pored gola.

U 40. minuti su imali novu sjajnu priliku, ali je Sipović s linije to izbacio.

U drugom poluvremenu je nastavljena dominacija "Rođenih", ali najbolju priliku ponovo je imao igrač konjičke ekipe. Ramić je šutirao, a lopta je prošetala kroz peterac Veleža. 

Mostarci su nastavili napadati nakon toga, a do poravnanja stigli su pred sami kraj susreta, kada je Ante Hrkač u 88. minuti pogodio na povratnu loptu Halilovića. Igman je na kraju ostao i s igračem manje, a "Rođeni" su pokušali iskoristiti tu priliku. Međutim, nisu uspjeli i susret je završen bez pobjednika.

Ovim remijem Velež je nastavio niz bez poraza, koji traje skoro još od 18. oktobra, kada su posljednji put izgubili u Premijer ligi BiH.

Igman je trenutno 11. na tabeli sa 19 osvojenih bodova, isto koliko ima Željezničar na desetoj, te Tuzla City na devetoj poziciji.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.