PORTGUALSKI STRUČNJAK

Murinjo prozvao bivši klub: "Najsmješniji klub? Prazna im je soba za trofeje, a otpuste me prije finala"

Murinjo je vodio brojne klubove s uspjehom, ali to se nije desilo u sjevernom dijelu Londona

Žoze Murinjo. Twitter

N. H.

19.12.2023

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) u svojoj karijeri koja traje više od dvije decenije vodio je neke od najboljih svjetskih timova. 

S njima je pravio značajne rezultate, ali jedan klub na čijoj klupi je sjedio ostao je kao mrlja od brusnice, neizbrisiv iz njegove karijere, a opet ne može ga pamtiti ni po čemu lijepom. Riječ je o Totenhemu. 

Portugalac je vodio klub sa sjevera Londona više od godinu i po, a dobio je otkaz u aprilu 2021. godine. "Pijetlovi" su se rastali od Murinja zbog loših rezultata. Spursi su se nalazili na sedmom mjestu engleskog Premijeršipa, što je uprava ocijenila kao podbačaj. Murinjova smjena je došla u neočekivano doba.  

Naime, Totenhem je dao otkaz portugalskom stručnjaku samo dva dana pred finale engleskog Liga kupa. O otkazu u Totenhemu progovorio je i Murinjo.

- Najsmješniji klub u mojoj karijeri? Klub koji ima praznu sobu za trofeje, a otpusti me dva dana prije finala. Totenhem nikad ništa nije osvojio. Prije 50 godina jeste nešto? U redu, toga se ionako ne sjećam. Potjerali su me dva dana prije finala - rekao je Murinjo pa dodao:

- Sada sam u Romi. Drugačiji profil kluba i drugačija ambicija. Jako uživam u tome. Sviđa mi se ovdje.

Inače, Mančester siti je porazio Totenhem u tom finalu rezultatom 1:0, a gol je postigao francuski defanzivac Ajmerik Laport (Aymeric Laporte). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.