JAVNOST OSTALA ZGROŽENA

Skandal u Madridu: Procurilo ime jednog od igrača Reala koji su širili snimke sa orgija

Saigrači iz madridskog kluba su se međusobno snimali u jednom noćnom klubu, a snimci su procurili u javnost

Asensio (desno od Belingema). Platforma X

N. H.

22.12.2023

Dvojica od četvorice mladih igrača madridskog Reala optuženih u septembru za širenje seksualnih video snimaka iskoristili su svoje pravo da ne svjedoče u petak, a po prvi put procurilo je i ime jednog od njih.

Poznat identitet

Prema pisanju španskih medija, glavno ime među optuženima je talentirani štoper Raul Asensio (Asencio), igrač drugog tima "Kraljevskog kluba". 

Asensio je u posljednje vrijeme trenirao sa prvim timom, a čak je i trebao biti na klupi za susret sa Alavešom, ali je zbog istrage, Real odlučio da mladi štoper ne putuje s njima. 

Informacioni haos

Slučaj je još u istrazi, a u dosadašnjem haosu informacija navodi se kako su mladi igrači Reala početkom ljeta sudjelovala u pravim orgijama u noćnom klubu u Las Palmasu. 

Međusobno su se čak i snimali, a na kraju su snimci procurili u javnost. Asensio navodno nije učestvovao u samom seksualnom činu, ali se istražuje da li je on sa svojim saigračima širio dalje kontroverzne snimke.

Njegov advokat, Huan Gonzalo Ospina (Juan), izjavio je za medije da činjenice koje se koriste protiv Asensio nemaju kaznenu odgovornost. 

- Vjerujemo da će se ono što se dogodilo vrlo brzo moći rasvijetliti i on se izvući iz ove noćne more - kazao je Ospina.

S druge strane, odvjetnik maloljetne žrtve, Ruben Valjeho (Vallejo), naznačio je medijima kako treba pričekati da se pregledaju mobilni telefoni optuženih kako bi se utvrdila prava istina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.