NE OPRAŠTAJU ZAVLAČENJE

"Kraljevi" nisu zaboravili: Mbapeu za "kaznu" 100 miliona eura manje nego prije dvije godine

Parižani su spremni dati Mbapeu veću plaću, ali i on je svjestan činjenice da su mu u Madridu veće šanse za osvajanje Lige prvaka

Mbape: Zavlačio ih nekoliko mjeseci. AP / Platforma X

N. H.

7.1.2024

Francuska zvijezda Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) od 1. januara ima pravo birat s kim će potpisati predugovor, ukoliko bude želio promijeniti klub. 

Svi očekuju da je njegova naredna destinacija madridski Real, a oni "Kraljevski klub" ga je nekoliko puta pokušao dovesti u prošlosti.

Međutim, čelnici madridskog velikana izgleda nisu zaboravili da ih je Mbape na ljeto 2022. godine zavlačio nekoliko mjeseci prije nego što je produžio ugovor s PSG-om do 2024. godine.

Tada mu je Real nudio bonus od čak 150 miliona eura za potpis, a sada mu nude "samo" 50 miliona. Plaća bi mu iznosila 26 miliona eura, isto kao što je bilo ponuđeno i prije dvije godine. 

Parižani su spremni dati Mbapeu veću plaću, ali i on je svjestan činjenice da su mu u Madridu veće šanse za osvajanje Lige prvaka, trofeja koji najviše želi osvojiti i jedan od rijetkih koji mu nedostaje u blistavoj karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.