SRBIJA

Hrvat vrijedno trenira u Beogradu: Ne prestaje s treningom

Perišić je godinama poznat kao jedan od najspremnijih fudbalera današnjice

Perišić: Hrvatski reprezentativac. Instagram

R. K.

25.1.2024

Ivan Perišić (34) naporno radi kako bi se što prije vratio fudbalu, nakon operacije križnih ligamenata koljena.

Oglasio se iz Beograda, gdje radi na oporavku kod srbijanskog profesora Andreja Milutinovića (44), s kojim sarađuje već desetak godina. Nakon toga nastavio je s treningom, što je pokazao ponovo na svojim društvenim mrežama.

Godinama je poznat kao jedan od najspremnijih fudbalera današnjice, a o njegovom fanatizmu i posvećenosti treningu pričali su mnogi, uključujući i njegovog bivšeg trenera Angea Postekoglua (Postecoglou).

Ivan Perišić. Screenshot/Instagram

Totenhemov menadžer je pričao kako je Perišić veliki profesionalac.

- Kratko sam radio s Perišićem, ali vidio sam zašto je igrao u nekim od najvećih svjetskih klubova i zašto je bio na takvoj razini toliko dugo. Veliki je profesionalac - rekao je Postekoglu.

Perišić će uskoro početi raditi s loptom i na teren bi mogao u trećem ili četvrtom mjesecu, što je rekao nakon potpisa za Hajduk. U Split se vraća za mjesec.

- Trčim i tu nema problema. Za dvije-tri sedmice bih trebao početi trenirati s loptom. Neke prognoze za povratak su martu, ali ne znam tačno kad. Neću žuriti, jer može sve krenuti po zlu. Prvo mi je bitno ove godine bilo da počnem trčati i da nema reakcija. Jedva čekam loptu i teren i taj treći ili četvrti mjesec. Vidjet ćemo kad će to biti. Nakon ove ozljede se mora krenuti polako - rekao je Perišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.