TALENTI

Mladi Amar Sejfić vraća se u Omladinac, sanja o nastupu u Premijer ligi BiH

Tek mi je 18 godina, vjerujem u svoj potencijal i ne plašim se nijednog izazova

Sejfić pokriva poziciju bočnog i zadnjeg veznog igrača. Facebook

R. K.

5.2.2024

Talentovani, mladi nogometaš Amar Sejfić, nakon sezone provedene u NK Kreševo, vraća se u sarajevski NK Omladinac. U Omladincu imaju velika očekivanja od igrača koji je afirmaciju stekao igrajući standardno u prvoj postavi ovog kluba.

Sam Sejfić željan je igre, a nada se da će njegovi nastupi privući i interesovanje timova iz Premijer lige BiH. A, kada se to desi, otvaraju se i neka druga, veća vrata…

- Tek mi je 18 godina. Vjerujem u svoj potencijal i ne plašim se nijednog izazova. Fudbal je moja prva sportska ljubav, posvećen sam svojoj karijeri i želim biti profesionalni fudbaler, kaže mladi Sejfić, koji pokriva pozicije beka i zadnjeg veznog igrača.

Idol mu je slavni Kristiano Ronaldo. Prve fudbalske korake napravio je u osmoj godini, u školi fudbala “Dar”. Tu se zadržao tri godine. Nakon “Dara”, prešao je u FK “Sarajevo” gdje se zadržao dvije godine. Zbog škole je morao napraviti malu pauzu.

Karijeru je potom nastavio u NK “Omladinac” gdje je igrao dvije godine za kadete. Nakon kadeta prebačen je u prvi tim NK “Omladinca”. Za seniore je igrao dvije sezone, nakon čega odlazi u NK “Kreševo”, gdje je odigrao jednu sezonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.