"CAPTAINS OF THE WORLD"

Korisnici Netflixa pišu da je ovo najbolji nogometni dokumentarac svih vremena

Pruža uvid u događaje iza scena Svjetskog nogometnog prvenstva iz 2022. godine

Mbape u dokumentarcu "Captains of the World". Platforma X

D. R.

2.1.2024

Na Netflix je stigao sportski dokumentarac "Captains of the World", koji je oduševio ljubitelje fudbala širom svijeta. Dokumentarac, koji se sastoji od šest epizoda, trenutno se nalazi na drugom mjestu Netflixove globalne ljestvice gledanosti.

Captains of the World pruža uvid u događaje iza scena Svjetskog nogometnog prvenstva iz 2022. godine. U glavnom su fokusu pobjednici prvenstva, Lionel Mesi (Messi) i njegova ekipa, ali dokumentarac prikazuje i priče Luke Modrića, Kristijana Ronalda (Cristiana), Nejmara (Neymara) i mnogih drugih. 

Gledaoci oduševljeni

Gledaoci  su dokumentarac ocijenili s 8.7 na IMDb-ju i sa 100% na "Rotten Tomatoesu" te su svoje pohvale podijelili na društvenim mrežama.

- "Ovo je vjerovatno jedan od najboljih nogometnih dokumentaraca. Priče svih kapetana bile su mi jako emotivne. Doslovno sam plakao cijelo vrijeme", napisao je jedan ljubitelj fudbala na Redditu.

Mnogi plakali dok su gledali

- Zanimljivo mi je kako ljudi misle da je ovo Svjetsko prvenstvo bilo namješteno. Ovaj dokumentarac je dokaz da to nije istina. Možete vidjeti koliko im znači taj trofej i koliko su se potrudili da pobijede. Drago mi je da je Netflix odlučio snimiti ovo. Sada bolje razumijem što se događa izvan terena i imam više poštovanja prema igračima, posebno prema kapetanima - dodao je drugi.

Na dokumentarcu Captains of the World radila je produkcijska kuća Fulwell 73, koja je 2022. godine snimila dokumentarnu miniseriju Captains.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.