SUPERSPORT HNL

Ako ga Dinamo kojim slučajem otpusti: Jakirović bi zaradio pravo bogatstvo

Za razliku od Čačića i Bišćana, nema klauzulu o isplati 12 mjesečnih plaća u slučaju otkaza, već "samo" šest, no svejedno riječ je o velikoj svoti

Jakirović: Dinamo navodno već traži nasljednika. Luka Stanzl / Pixsell

E. Ć.

12.2.2024

Bh. trener Sergej Jakirović sve je više na udaru navijača Dinamo Zagreba, a većina njih smatra da bi trebao dobiti otkaz.

Jakirović je na klupu "Modrih" stigao iz Rijeke u avgustu prošle godine. Međutim, Dinamo ne igra onako kako se očekivalo da će igrati pod palicom bh. stručnjaka.

Trenutno je Dinamo treći u prvenstvu Hrvatske, iza Rijeke i Hajduka. U ovoj godini su "Modri" doživjeli debakl od Lokomotive (0:3), savladali su Goricu (2:0) i remizirali sa Lokomotivom (2:2).

U Dinamu još nisu donijeli odluku o smjeni Jakirovića, ali sve se više raspituju na tržištu o trenerima koji bi ga mogli naslijediti, tvrdi Index.hr.

Isti medij tvrdi da Jakirović, za razliku od Ante Čačića i Igora Bišćana, nema klauzulu o isplati dvanaest mjesečnih plaća u slučaju otkaza, već "samo" šest. To znači da bi Dinamo Jakiroviću isplatio oko 300 hiljada eura. Dinamo bi morao isplatiti otpremninu i ostatku Jakirovićevog štaba pa bi ukupno to koštalo oko pola miliona eura.

Podsjetimo, Dinamo Zagreb je za dovođenje Jakirovića platio Rijeci 240 hiljada eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.