ZVIJEZDA BUNDESLIGE

Hrvatski talent propada na klupi, a glavni razlog je "Zmaj"

Ne uživaju svi u Augsburgu zbog sjajnih partija našeg napadača

Ermedin Demirović. Augsburg

N. H.

5.3.2024

Ermedin Demirović, reprezentativac BiH i kapiten Augsburga, ove godine briljira u dresu bavarskog kluba. 

Demirović je ove sezone postigao 14 golova i upisao osam asistencija u Bundesligi, što ga stavlja na drugo mjestu po zbiru učešća u pogocima, tik iza Herija Kejna (Harry Kane). 

Međutim, ne uživaju svi u Augsburgu zbog sjajnih partija našeg napadača. 

Prvenstveno se tu misli na Diona Drenu Belju, kojeg vide kao budućnost hrvatske reprezentacije. Ipak, "Vatreni", barem zasad, imaju rješenje s obzirom na to da su Ante Budimir i Andrej Kramarić u dobroj formi. Međutim, mora postojati mlađa alternativa, a bh. reprezentativac im kvari planove.

- Nažalost, ona ove sezone nije u dobrom statusu. Tu prije svega mislimo na Roka Šimića, koji jednostavno ne zabija dovoljno pa je preselio na klupu Red Bull Salzburga, ali prvenstveno na Diona Drenu Belju, koji je trenutno daleko od sjajnog statusa u momčadi Augsburga, kakav je imao kad je prije nešto više od godinu tamo došao - piše Gol.hr.

Beljo je u prvoj sezoni igrao veoma dobro i bio standardan, ali se to počelo mijenjati s dolaskom novog trenera i promjene sistema. 

Onaj koji bi na papiru trebao biti Belji konkurencija je Filip Tic (Phillip Tietz), ali Nijemac igra na drugačiji način. Tic mnogo radi za svoju ekipu, dok Beljo voli loptu u nogama. 

- Ono glavno zašto Beljo ne igra je ipak jedan drugi igrač, koji se s Ticom savršeno nadopunjava. To je Ermedin Demirović, koga je Torup s krila preselio u napad te time jako puno dobio - tvrdi Gol.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.