LIČNOST DANA

Ermedin Demirović: "Zmaj" briljira

U pobjedi Augsburga upisao dva gola i asistenciju

Demirović: Sjajna forma. Augsburg

4.3.2024

Ermedin Demirović, reprezentativac Bosne i Hercegovine, nastavlja briljirati u dresu Augsburga ove sezone. Jedan od naših najboljih napadača potvrdio je sjajnu formu u visokoj pobjedi svoje ekipe nad Darmštatom (0:6), upisavši nova dva gola i asistenciju.

Bavarski klub je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika, a tome je najviše kumovao „Zmaj“. Pogađao je u 20. i 29. minuti, a između ta dva pogotka uspio je i asistirati saigraču iz napada.

Demirović je s novim golovima došao do brojke od 14 u ovoj sezoni Bundeslige, što ga svrstava na 4. mjesto najbolje liste strijelaca. Uz mnoge pogotke, asistirao je svojim saigračima čak osam puta, što ga također stavlja na četvrto mjesto te liste.

Njegovi nastupi ne prolaze nezapaženo, pa su brojni njemački, ali i klubovi iz ostalih „Liga petica“ ozbiljno zagrizli za njegove usluge. Ostaje nada da će dvadesetpetogodišnji napadač uspjeti prenijeti svoju fenomenalnu formu i kada zaigra u dresu reprezentacije BiH, te da će nam pomoći u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, koji se igra krajem marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.