KO ĆE SUDITI

Hrvati pišu: Peljto neće suditi hrvatski derbi zbog Mamića, mogao bi doći čovjek kojeg mrze

On mi je i ranije sudio, jedan je od najgorih sudija koje znam, rekao je Modrić o sudiji koji bi mogao dijeliti pravdu na hrvatskom derbiju

Peljto: Neće suditi hrvatski derbi. Facebook

E. Ć.

6.3.2024

Hrvatski mediji su ranije objavili kako bi najbolji bh. sudija Irfan Peljto mogao dijeliti pravdu na derbiju hrvatskog fudbalskog prvenstva.

Međutim, čini se da je Hrvatski fudbalski savez (HNS) odustao od Peljte, a razlog je Zdravko Mamić, nekadašnji alfa i omega zagrebačkog Dinama, pišu "Sportske novosti".

HNS odustao od Peljte

Od Peljta je HNS odustao da se ne bi pojavile insinuacije, budući da je iz Bosne i Hercegovine, kako ima neke veze sa Zdravkom Mamićem. Pa kad su na to mislili, a izgleda da trebaju jer konstrukcije kod nas nemaju kraja, onda će sigurno promisliti i o drugima koje uzimaju. 

Osim duela Hajduk - Dinamo, od derbija vodećeg trojca još se igraju utakmice Hajduk - Dinamo u Kupu te Rijeka - Hajduk i Rijeka - Dinamo u prvenstvu - pišu "Sportske novosti".

Isti medij tvrdi kako trenutno za suđenje meča Hajduka i Dinama, koji se igra 30. marta na Poljudu, najbolje kotira Italijan Danijele Orsato.

Kako su ga zamrzili Hrvati

Orsato baš i nije omiljen lik u Hrvatskoj. On je sudio utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine između Argentine i Hrvatske (3:0).

Bio je na udaru kritika hrvatske javnosti zbog penala koji je svirao nakon sudara Huliana Alvareza (Julian) i Dominika Livakovića.

Suđenje je tada čak komentarisao i Luka Modrić, koji to rijetko ili skoro nikada ne radi.

- Inače ne pričam o sudijama, ali to je sad nemoguće izbjeći. Orsato mi je i ranije sudio, jedan je od najgorih sudija koje znam. Ne govorim samo o danas, nisam imao dobro sjećanje. Katastrofa - rekao je Modrić, prenose "Sportske novosti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.