NEVJEROVATNO

Bomba iz Španije: PSG pronašao zamjenu za Mbapea i poslao Barceloni ponudu od 200 miliona eura

Ako se transfer ostvari, za pretpostaviti je da će biti najveći na svijetu svih vremena

Kilijan Mbape. AP Photo/Alvaro Barrientos

N. Aj.

9.3.2024

Era Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) u PSG-u se lagano približava kraju. Francuski napadač bi na ljeto trebao prijeći u Real Madrid o čemu se priča već godinama. Mbapeu ugovor istječe nakon ove sezone, a španska Marca je prije nekoliko sedmica objavila kako su nogometaš i Real već potpisali ugovor na pet sezona.

S obzirom na to da Mbape i PSG već duže vremena nisu u dobrim odnosima, ovaj odlazak će možda dobro doći francuskom klubu po pitanju medijske pažnje, ali će ga svakako oštetiti igrački pa se PSG bacio u potragu za njegovom zamjenom. Koju su, izgleda, pronašli u Barceloni. Ili barem misle da su je našli.

Marca danas donosi kako je PSG poslao službenu ponudu Barceloni za 16-godišnjeg napadača Lamina Jamala (Lamine Yamal). I to kakvu.

Francuzi nisu škrtarili nego su ponudili 200 miliona eura za tinejdžera koji je ove godine postigao šest golova i upisao još sedam asistencija za Barcu, a ima i četiri nastupa te dva gola za špansku seniorsku reprezentaciju.

No, bez obzira na to što finansijski ne stoji najbolje, Barcelona je tu ponudu glatko odbila. Svjesni su na Kamp Nou da je Jamal nogometaš koji može nositi njihovu igru godinama pa ga se ne žele odreći. Imaju i argumente za ovakvo odbijanje jer je izlazna klauzula za ovog krilnog napadača tačno milijardu dolara, ali i PSG ima adute na svojoj strani. Jamalu ugovor istječe u ljeto 2026. pa se može očekivati kako će napraviti sve da mladić ne potpiše novi s Barcelonom. Samo ostaje za saznati je li njemu draže ostati u Barceloni ili otići za novcem u PSG.

Ako se, pak, taj transfer ostvari, za pretpostaviti je da će biti najveći na svijetu svih vremena. Dosadašnji rekord drži Nejmar (Neymar) kojeg je PSG od Barcelone kupio za 222 miliona eura dok je drugi Mbape koji je u Pariz došao iz Monaka za 180 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.