SARAĐIVALI U PROŠLOSTI

Predsjednik Napolija o Sariju: "On je luzer"

Ako prihvatiš ulogu, moraš je izdržati do kraja, iz poštovanja prema klubu, igračima i navijačima, istakao je

De Laurentis i Sari: Sarađivali u Napoliju. Platforma X

N. H.

13.3.2024

Italijanski stručnjak Mauricio Sari (Maurizio Sarri) iz vedra neba je odlučio dati neopozivu ostavku na mjesto trenera Lacija. 

Italijanski mediji pišu da je Sari odstupio nakon poraza od Udinesea (1:2), a to je njima bio treći uzastopni ligaški poraz.

Na klupi će ga zamijeniti pomoćni trener Đovani Martušijelo (Giovanni Martusciello). Ekipu je ostavio na lošem devetom mjestu u prvenstvu, a njegove ostavke se dotaknuo i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis (Laurentiis), koji je Sari vodio od 2015. do 2018. godine.

De Laurentis je upitan šta bi promijenio jer je ove sezone već smijenio dva trenera - Rudija Garsiju (Garcia) i Valtera Macarija (Walter Mazzari).

- Nikada ne gledam u prošlost, samo uživam u trenutku kada mogu gledati u budućnost i postići ciljeve koje smo postavili. Prošlost je prošlost. Ako žalim, možda nisam trebao dopustiti da Spaleti ode nakon osvajanja titule prvaka. No, u životu kad radiš, trebaš se slagati, inače klima postaje teška - kazao je, a onda odgovorio i šta misli o odlasku Sarija iz Lacija. 

- To me stvarno šokiralo. Nakon prvih iskustava u kojim se kvalificirate kao profesionalac morate preuzeti svoj dio odgovornosti. Ako prihvatiš ulogu, moraš je izdržati do kraja, iz poštovanja prema klubu, igračima i navijačima. Prelako je dati ostavku, to radi luzer. Ne znam koji je motiv iza toga, ali predsjednik Lazija Klaudio Lotito (Claudio) ne djeluje agresivno. On je čovjek s kvalitetama i trebalo je pronaći rješenje za ekipu. Ne može je samo tako napustiti pred kraj sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.