HRVATSKA

Skandal nakon poraza Hajduka: Pomoćni trener prijetio sudiji, nepoznata žena ga napala u tunelu

Delegat je naveo kako je Pajač odlično odradio svoj posao, a onda je bio meta napada

Pajač: Meta napada. Ivo Čagalj / Pixsell

E. Ć.

16.3.2024

Fudbaleri Hajduka danas su izgubili na svom Poljudu od zagrebačke Lokomotive s 2:1 i tako su zakomplikovali borbu za titulu.

Osim šokantnog poraza "Bilih", meč u Splitu obilježio je i skandal. Naime, domaći su u nekoliko navrata burno reagovali na odluke sudije Igora Pajača, a "treće poluvrijeme" viđeno je nakon utakmice.

Delegat utakmice Ivan Jurina je otkrio u svom izvještaju da je ovog sudiju zadesio i pravi skandal u svlačionici. Delegat je naveo kako je Pajač odlično odradio svoj posao, a onda je bio meta napada.

- Ponašanje domaće klupe većim dijelom meča je bilo vrlo bučno, a kada je označen kraj prvog poluvremenu, Dragan Blatnjak, pomoćni trener Hajduka, prilikom izlaska s terena je zbog prigovora sudiji prvo opomenut, te odmah potom zbog prigovora dobio i crveni karton. 

Tada je počeo da ga vrijeđa sa "P***a ti materina, vidjet ćeš u tunelu, j***m ti mater". Isto tako, nakon ovog incidenta u tunelu je nepoznata žena gurnula glavnog sudiju u grudi, te mu otkinula sprej i bacila ga na pod - naveo je delegat u izvještaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.