IGRAČ PARTIZANA

Bh. navijači su ga prizivali među "Zmajeve", a jučer je debitovao za Srbiju: Ostvario mi se san

Igrači koje sam do jučer gledao na televiziji danas su mi bili saigrači, rekao je on

Baždar na jučerašnjoj utakmici. MN Press

26.3.2024

Mladi fudbaler Partizana Samed Baždar (20) nedavno je na sebe skrenuo pažnju kada je dao gol i asistirao u pobjedi "Crno-bijelih" protiv Železničara iz Pančeva.

Nakon što je otkriveno da ima pasoš Bosne i Hercegovine, zagolicao je maštu pojedinih navijača da bismo ga mogli gledati u dresu "Zmajeva". Tim više nakon što su mu "iskopali" stare objave u kojima je slavio Miralema Pjanića.

Međutim, nećemo gledati Baždara u dresu BiH. On je jučer debitovao za Srbiju protiv Kipra (1:0), istina u prijateljskom susretu, ali izjava nakon meča dovoljno je rekla.

- Ostvarila mi se životna želja, debitovao sam u dresu reprezentacije. Igrači koje sam do jučer gledao na televiziji danas su mi bili saigrači. Zaista ostvarenje sna - poručio je Baždar za Sport Klub nakon što je odigrao 14 minuta za "Orlove".

Baždar je tako kompletirao sve selekcije u kojima je igrao za reprezentaciju Srbije, najviše je odigrao za omladinski tim (14), postigao je ukupno tri gola.

Inače, Srbija je pobijedila Kipar s 1:0 golom Sergeja Milinkovića-Savića u 7. minuti. Trijumf "Orlova" je mogao biti i sigurniji, ali je Aleksandar Mitrović promašio penal četiri minute kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.