DRUGI INTERESI

Bivši švedski fudbaler Tomas Brolin: Igrao na Svjetskom prvenstvu, a danas prodaje usisivače

Kada sam prestao igrati za Lids bilo mi je zlo od nogometa, kazao je Brolin

Brolin doživio razočaranje. Instagram

Z. K.

7.4.2024

Tomas Brolin, bivši švedski nogometaš, osvojio je treće mjesto sa Švedskom na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u Americi. Tokom devedesetih igrao je za klubove poput Parme i Lidsa, no u Engleskoj je doživio razočaranje i izrazio prezir prema nogometnom svijetu, čak odbivši visoku platu kako bi igrao za Cirih za manje novca.

Poslovni poduhvati

Nakon što je završio s nogometom, Brolin se okrenuo drugim interesima, poput poslovnih poduhvata. Investirao je u inovativnog švedskog izumitelja čiji je proizvod postao izuzetno popularan usisavač na švedskom tržištu, vrijedan milione eura. Pored poslovnih poduhvata, Brolin se angažira u dobrotvorne svrhe i bavi se nekretninama.

Također, uživa u igri pokera i bio je među top 50 svjetskih igrača. Jednom je izazvao pažnju javnosti fotografijom na kojoj je nag u snijegu. Svoje nezadovoljstvo prema nogometu izrazio je riječima kako mu se "zgadio taj establišment” i sve što s njim dolazi, te kako je nogomet za njega bio igra, a ne posao.

- Kada sam prestao igrati za Lids bilo mi je zlo od nogometa. Zgadio mi se taj establišment i svi koji s time imaju veze. Ja sam nogomet igrao iz zabave i nisam želio sjediti i slušati kako mi neko popuje o stvarima koje nisam napravio.

Bilo je svega u Lidsu o čemu ću već imati šta reći, a od nogometa danas gledam samo Švedsku i ekipu Parme - izjavio je svojevremeno Brolim i rekao kako će o svemu napisati knjigu te objasnio zašto je iznenada prekinuo karijeru.

Imao projekte

- Ako želiš igrati na najvišem nivou, moraš naporno trenirati svaki dan, ali nisam mario za to. Imao sam druge projekte u glavi, a kad sam napustio nogomet, jedan mi je izumitelj predložio svoju ideju i mi smo otvorili zajedničku firmu, što se pokazalo kao sjajna investicija - prenose agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.