SUDA DVA VOZILA

Šok u Austriji: Mladi fudbaler preminuo nakon stravične nesreće

Njegov klub i saigrači tuguju zbog njegove smrti i ističu da je bio voljen i uzoran saigrač

Lukas Moser: Stradao u nesreći. Instagram

D. H.

11.4.2024

Dvadesetdvogodišnji fudbaler Union Nojkirhena, Lukas Moser iz Gornje Austrije bio je uključen u strašnu nesreću poslije koje je i preminuo.

Njegov klub i saigrači tuguju zbog njegove smrti i ističu da je bio voljen i uzoran saigrač. Prošlog četvrtka u Njemačkoj, u Heiligenbergu (općina Grieskirchen), dogodila se strašna nesreća.

Potpuno zatečeni

Na raskrsnici su se sudarila dva vozila, koja su odbačena na susjednu njivu. Vozača kombija (22) izbacilo je iz vozila i preminuo je na mjestu događaja.

Kako sada izvještava "Ligaportal", prenosi Telegraf.rs, žrtva nesreće je bio fudbaler Lukas Moser iz tima "Union Neukirchen am Walde".

- Svi smo potpuno zatečeni time da je naš dragi saigrač i prijatelj Lukas Moser tako brutalno otišao iz naše sredine. 'Luki' je bio pravi uzor kako na terenu, tako i van njega, predstavljajući povezanost, ambicioznost, zabavu i apsolutnu pouzdanost. Bilo da je bio snažan timski igrač, posvećeni mladi trener ili vrhunski organizator raznih izleta i događaja, na njega se uvijek moglo osloniti - istakli su iz kluba i dodali:

Ne mogu da vjeruju

"Još uvijek ne možemo da povjerujemo u ovaj bolan gubitak i teško pronalazimo prave riječi. Prije svega, porodici, ali i svim prijateljima i poznanicima izražavamo iskreno saučešće! Počivaj u miru i hvala za sve, Luki! Beskrajno nam nedostaješ".

Rastanak će biti u subotu, a njegovi saigrači će se vratiti na teren samo nekoliko sati kasnije.

- To će biti veliki izazov - rekao je vođa sekcije Maks Gšajder za "Ligaportal".

- Fudbalski klub bio je šokiran više dana. Lukas je bio branioc u borbenom timu i bio je veoma voljen - istakao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.