KONFERENCIJSKA LIGA

Bit će pakleno u Istanbulu: Fener se vratio iz ponora i ostao u igri pred revanš

Utakmica na stadionu "Georgios Karaiskakis" priredila nam je pravi spektakl, a na kraju rezultatom mogu biti sretniji "žuto-plavi"

Detalj sa utakmice Olimpijakos - Fenerbahče. AP

N. H.

11.4.2024

Fudbaleri Fenerbahčea, predvođeni našim Edinom Džekom i Radetom Krunićem, u prvom meču četvrtfinala Konferencijske lige su poraženi od Olimpijakosa rezultatom 3:2.

Utakmica na stadionu "Georgios Karaiskakis" priredila nam je pravi spektakl, a na kraju rezultatom mogu biti sretniji "žuto-plavi", s obzirom na stanje stvari u većem dijelu susreta. 

Naime, Olimpijakos je poveo već u 8. minuti kada je nakon loše ispucane lopte, Kostas Fortunis (Fortounis) došao do nje i pogodio s više od 20 metara.

Poduplali su "crveno-bijeli" u 32. minuti, a strijelac je bio Stevan Jovetić, crnogorski fudbaler i nekadašnji Džekin saigrač iz Mančester sitija. 

Potpuni potop Fenera u prvih 60 minuta utakmice potpisao je Čikinjo (Chiquinho), koji je iskoristio novu grešku odbrane istanbulskog velikana.

Ipak, to nije bilo sve, na sreću Fenerbahčea. 

Srbijanski fudbaler Dušan Tadić bio je precizan s bijele tačke, u 67. minuti, nakon što je Osaji-Samuel (Osayi) fauliran u šesnaestercu. 

Gol pogledajte ovdje

Sedam minuta kasnije i novi gol u Pireju, a ovaj put je bio strijelac Irfan Džan Kahveči (Can Kahveci), nakon asistencije Šimanskog (Szymanski), za povratak Fenera u ovaj dvomeč. 

Gol pogledajte ovdje

Ipak, do kraja nisu uspjeli napraviti ptpuni povratak, pa će to Fener tražiti sljedeće sedmice na domaćem terenu u Istanbulu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.