NJEMAČKI GOLMAN

Ter Štegen bijesan: Ovo je sramota za svijet fudbala

U La Ligi nema automatske tehnologije za gol liniju, iako se ona koristi u Engleskoj i Italiji.

Ter Štegen. Instagram Screenshot

Di. R.

22.4.2024

Real Madrid je pobijedio Barselonu 3:2 u El Klasiku na stadionu Santiago Bernabeu, i tako prišao još jedan korak bliže naslovu prvaka Španije. Gledali smo sjajnu utakmicu u kojem je domaći tim na kraju bio bolji rival i nakon ove pobjede sada ima 11 bodova više od drugoplasirane Barse.

Golman gostiju Ter Štegen (Stegen) bio je izrazito nezadovoljan sudijskim odlukama na ovoj utakmici.

El Klasiko nije prošao bez kontroverzi

Sporna situacija se desila u 27. minuti, kada je Jamal (Yamal) dobro šutirao, a Realov golman Andrij Lunjin (Andriy Lunin) izbacio loptu s gol linije. Ekipa Barselona je tražila da se prizna gol jer su smatrali da je lopta punim obimom prešla gol liniju. Nakon nekoliko trenutaka, VAR tehnologija je odlučila da lopta nije ušla u gol. 

U La Ligi nema automatske tehnologije za gol liniju, iako se ona koristi u Engleskoj i Italiji.

Ter Štegen žestoko kritikovao La Ligu

Ter Štegen je mislio da Španija ima tehnologiju za gol liniju, što nije tačno, pa je tako Njemački golman kritikovao suđenje u intervjuu poslije utakmice.

- Nemam riječi o tehnologiji za gol liniju, da nisu mogli pronaći dobar ugao za provjeru. Ovo je sramota za svijet fudbala, jer druge lige je imaju. I očigledno su rekli prije da svijet fudbala ima mnogo novca, ali nema novca za ono što je važno. Meni se ovo čini kao sramota. - rekao je Ter Štegen.

Spornu situaciju možete pogledati u nastavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.