POSTOJE PRAVILA

Četiri fudbalera Sitija ostaju bez medalje za naslov prvaka: Englez ima za čim da žali

U ovom pohodu je učestvovalo 25 fudbalera Sitija, ali četvorica igrača neće dobiti medalje, niti će biti zabilježeni kao osvajači lige

Gvardiola slavi titulu. Platforma X

Di. R.

20.5.2024

Mančester Siti je jučer, četvrti put zaredom, osvojio naslov prvaka Premijer lige 

Gvardiolina (Guardiola) ekipa je pobijedila Vest Hem rezultatom 3:1 i tako došla do deseste titule Premijeršipa.

U ovom pohodu je učestvovalo 25 fudbalera Sitija, ali četvorica igrača neće dobiti medalje, niti će biti zabilježeni kao osvajači lige.

Siti će dobiti 40 medalja koje mora rasporediti među svojim fudbalerima. Medalju će dobiti samo oni fudbaleri koji su upisali najmanje pet nastupa u tekućoj sezoni, a četiri igrača Sitija nisu ispunila taj kriterij.

Nijedan od te četvorice trenutno nije u klubu. Dva fudbalera su na posudbi a druga dvojica su potpuno napustili klub. Radi se o Kolu Palmeru (Cole) koji igra fenomenalnu sezonu u Čelziju, u kojoj je dao 22 gola i dodao još 10 asistencija.

Drugi igrač je Emerik Laport (Aymeric) koji sada nastupa za saudijski Al Nassr.

Još jedan igrač koji je upisao jedan nastup, a sada je na posudbi, je Džejms Mekati (James McAtee) koji nastupa za Šefild junajted.

Četvrti igrač je Kalvin Filips (Phillips) koji je upisao četiri nastupa u dresu Sitija i bio mu je potreban još samo jedan.

Englez je posuđen u Vest Hem tako da mu je falio jedan nastup da postane službeni osvajač Premijeršipa. On sigurno ima za čim da žali i ostat će zapamćen kao najveći gubitnik ove cijele priče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.