IMENOVAN NA FUNKCIJU

Bivši ljubimac "Vatrenih" dobio posao u HNS-u

On je u dresu "Vatrenih" skupio 52 nastupa te nastupio na tri Evropska prvenstva i dva Svjetska provenstva

Šime Vrsaljko. Igor Kralj / PIXSELL

S. S.

22.5.2024

Bivši reprezentativac Hrvatske Šime Vrsaljko imenovan je za ambasadora Hrvatskog nogometnog saveza.

- Prema dogovoru s predsjednikom Kustićem, Vrsaljko će biti angažovan kao ambasador Saveza te će u toj funkciji predstavljati HNS na događajima u Hrvatskoj i inostranstvu te će davati podršku različitim projektima, programima, inicijativama i aktivnostima HNS-a - navode iz HNS-a.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić je rekao da ga raduje što će Šime Vrsaljko pojačati njihove redove, jer ga cijeni kao vrhunskog fudbalera sa zapaženom međunarodnom karijerom, koji može biti uzor za mlade fudbalere.

- Šime je pritom osvojio cijelu naciju svojim zaraznim optimizmom, vedrinom i jednom pozitivnom energijom te je postao jedan od simbola legendarne generacije iz 2018. godine. Šime je međunarodno prepoznatljiv, govori nekoliko stranih jezika, ima odlične komunikacijske vještine i uvjeren sam da će se odlično snaći u ovoj ulozi, u kojoj mu želim puno uspjeha - rekao je predsjednik HNS-a.

Vrsaljko je u dresu "Vatrenih" skupio 52 nastupa te nastupio na tri Evropska prvenstva i dva Svjetska provenstva.

- Zahvaljujem predsjedniku Kustiću na prijedlogu i povjerenju te se veselim dogovorenoj saradnji. Bio sam ponosan predstavljati Hrvatsku na terenu, a sada ću jednako motivirano predstavljati naš nogomet izvan terena. Rezultati pokazuju da je HNS među najuspješnijim i najbolje organiziranim savezima u Evropi i svijetu te se radujem uložiti svoje znanje, iskustvo i energiju u ovu novu ulogu - izjavio je Šime Vrsaljko.

Inače, Vrsaljko je karijeru završio prije dvije godine, sa svega 30 godina.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.