SPORNA STAVKA UGOVORA

Piksi zahtjeva odštetu od milion eura u slučaju da ga smijene nakon Evropskog Prvenstva

Podsjetimo, Piksi je vodio reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, a vodit će je i sada na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj

Dragan Stojković. PlatformaX

Di. R.

26.5.2024

Fudbalski savez Srbije je produžio ugovor sa izbornikom Draganom Stojkovićem Piksijem do 2026. godine, prije tri dana. 

- Produženje suradnje s izbornikom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Nogometnog saveza Srbije da naša A reprezentacija nastavi nizati uspjehe i u narednom razdoblju, što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Odluka će biti službeno usvojena na sjednici Izvršnog odbora u ponedjeljak, 27. maja - piše na stranicama Saveza.

Podsjetimo, Piksi je vodio reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, a vodit će je i sada na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. 

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, Nemanja Vidić, jednom prilikom je rekao da Piksi i njegov stučni štab zarađuju osam miliona eura godišnje što ih označava kao jedne od najskupljih stožera u Evropi.

Mediji u Srbiji pišu da novi ugovor između Stojkovića i Nogometnog saveza Srbije još nije potpisan jer je nastao problem oko jedne specifične stavke u tom ugovoru.

Radi se o tome da Piksi zahtjeva isplatu od milion eura ako bude smijenjen nakon Evropskog prvenstva.

On inzistira da se napravi stavka u ugovoru koja njemu garantuje isplatu od milion eura ako Srbija ispadne u grupi Evropskog prvenstva, a on zbog toga bude smijenjen.

Nogometni savez Srbije nije oduševljen tom činjenicom i ostaje da vidimo kako će se cijela stvar riješiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.