BRAZILSKI FUDBALER

Partizan gubi jednog od ključnih igrača: Saldanja postaje saigrač Džeke i Krunića

Turski Fenerbahče je tokom zimskog prijelaznog roka pokušao dovesti Saldanju, međutim, "Crno-bijeli" su to odbili

Mateuš Saldanja. Fudbalski klub Partizan

R. K.

27.5.2024

Brazilski fudbaler Mateuš Saldanja (Matheus Saldanha) iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Partizana, ali po svemu sudeći srbijanski prvoligaš ga neće uspjeti zadržati u svojim redovima i za narednu sezonu.

Čelnici Partizana su prethodnih dana izjavljivali da Saldanja može ići iz kluba, ukoliko se ispoštuju finansijski zahtjevi.

Albert Nađ, šef stručnog štaba Partizana, u razgovoru s tamošnjim novinarima na kraju sezone potvrdio je da će biti krupnih promjena u timu, između ostalog, spomenuo je i Saldanjin odlazak.

 - Saldanja će sigurno napustiti klub, ozbiljan je potencijal i na njegov odlazak ne možemo da utječemo - rekao je trener Partizana.

Turski Fenerbahče je tokom zimskog prijelaznog roka pokušao dovesti ovog Brazilca, međutim "Crno-bijeli" su to odbili, a razlog je bio taj da im je Saldanja potreban u borbi za titulu prvaka Srbije.

Partizan je bio jesenji prvak, ali do kraja nije uspio da izdrži, pa je titulu odnijela Crvena zvezda.

Saldanja je sada potpisao višegodišnji predgovor sa klubom čiji su članovi i bh. reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić. Prema navodima, u Turskoj će Brazilac imati zaradu od čak tri miliona eura po sezoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.