SELEKTOR BIH

Barbarez nakon utakmice: Rezultat je previsok, ali sam ponosan na ono što sam vidio

Nije ni jednostavno, ni starije igrače, a kamoli nove pustiti protiv ovakve ekipe, ali jednostavno vjerujemo u njih

Barbarez: Debitovao na klupi "Zmajeva". AP

E. Ć.

3.6.2024

Sergej Barbarez upisao je selektorski debi na klupi Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv Engleske (0:3).

"Zmajevi" su dosta dobro izgledali protiv jednog od favorita za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva. Kol Palmer (Cole) je "načeo" naš tim iz penala u 60. minuti, a druga dva gola viđena su u samom finišu.

Nakon meča, Barbarez se obratio na konferenciji za medije, te iznio svoje viđenje utakmice na Sent Džejms Parku.

- Zadnja dva gola, možda i ovaj penal, prejeftino su pali, ali to je uzrok ogromne trke gdje smo jednostavno izgubili snagu. Rezultat za mene malo previsok, ali moram reći da sam ponosan na ono što sam vidio - kazao je Barbarez.

Bilo je vidno da su naši igrači umorni u završnici utakmice, ali Barbarez ističe kako je to i zbog termina odigravanja iste.

- Ovaj termin ima svoju ulogu u tome jer je već dosta njih završilo prije desetak i više dana i to ostavlja traga. Sedam, osam igrača je falilo od te neke idealne formacije, ali ove dvije utakmice će nam puno pomoći da vidimo šta i kako dalje. Materijala ima za raditi, vjerujte mi - naveo je Barbarez.

Priliku za debi dobilo je nekoliko fudbalera, a selektor je zadovoljan onim što je vidio.

- Sigurno da je bilo zadovoljavajućih momenata. Nije ni jednostavno, ni starije igrače, a kamoli nove pustiti protiv ovakve ekipe, ali jednostavno vjerujemo u njih i zato i jesu tu i sigurno da tu ima par lidera koji će nam pomoći u budućnosti - izjavio je Barbarez.

Potom je najavio predstojeće duele "Zmajeva".

- Ovih osam utakmica uvijek se gleda u nekom ciklusu i svih osam ćemo odigrati prilično u istoj nekoj formaciji, možda iston načinu igre jer želimo dobiti stabilnost i hijerarhiju i mislim da nam svaka utakmica donosi par dobrih stvari, ali i loših koje ćemo mi analizirati. Ja sam uvjeren da će to biti bolje - poručio je Barbarez.

Podsjetimo, BiH narednu utakmicu igra 9. juna kada gostuje Italiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.