PRIJATELJSKI MEČ

"Zmajevi" su se hrabro borili: Engleska pobijedila BiH na Barbarezovom debiju

Podmlađena bh. selekcija je igrala protiv jednog od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva

S večerašnje utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
E. Ć.

3.6.2024

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Engleske u prijateljskom meču odigranom u Njukaslu (3:0).

Ovo je bio selektorski debi za Sergeja Barbareza. Njegovi izabranici su se hrabro borili s moćnim rivalom, ali na kraju je Kol Palmer (Cole) pogotkom s bijele tačke u 60. minuti doveo Engleze u vodstvo.

Naša selekcija je dobro stajala u prvom dijelu. Odbrana predvođena sjajnim Nikolom Vasiljem odbijala je nalete Engleza. Vasilj je imao nekoliko odličnih intervencija i pokazao je zbog čega je "jedinica“ naše selekcije.

Već u 9. minuti je fantastično intervenisao i zaustavio šut Olija Votkinsa (Ollie Watkins). Dobro je reagovao i u 26. kada je odbranio pokušaj Konse. U 59. minuti je Benjamin Tahirović skrivio penal, koji je dosuđen nakon gledanja usporenog snimka, a Palmer je uz dosta sreće savladao Vasilja. Bio je naš golman na toj lopti, ali je ona ipak završila u mreži.

Potom je Geret Sautgejt (Gareth Southgate) uveo nekoliko prvotimaca predvođenih Harijem Kejnom (Harry Kane). Englezi su silovito napadali, a nagrada za to stigla je u 86. minuti kada je lijepu akciju pogotkom krunisao Trent Aleksander-Arnold (Alexander-Arnold). 

Tri minute kasnije loptu je u našu mrežu uspio ugurati i Hari Kejn (Harry Kane). Na kraju visok poraz "Zmajeva“ iako to nije tako izgledalo na terenu.

Vrijedi istaći i da je Bosna i Hercegovina igrala u izmiješanom sastavu. Kapiten Edin Džeko je bio na klupi, dok su zbog povreda izostali Amar Dedić, Sead Kolašinac, Rade Krunić...

Bila je ovo podmlađena selekcija BiH protiv Engleske koja je jedan od favorita za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva.

Podsjetimo, BiH narednu utakmicu igra za šest dana u Empoliju protiv selekcije Italije.

Rezultat i strijelci:

Engleska – Bosna i Hercegovina 3:0 (Palmer penal 60', Arnold 86', Kane 89')

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.