LEGENDA BORDO TIMA

Nakon povezivanja sa Sarajevom: Oglasio se Safet Sušić

Da ima šanse da čuveni Pape sjedne na klupu Sarajeva, jučer je za "Avaz" potvrdio njegov menadžer i ugledni bh. agent Nermin Čengić

Sušić: Žele ga na Koševu. N/FS BiH

E. Ć.

4.6.2024

Najuspješniji selektor BiH svih vremena i legenda Sarajeva Safet Sušić oglasio se nakon vijesti da se jedan od kandidata za preuzimanje Bordo tima.

Da ima šanse da čuveni Pape sjedne na klupu Sarajeva, jučer je za "Avaz" potvrdio njegov menadžer i ugledni bh. agent Nermin Čengić.

Kako nam je Čengić rekao, Sušić je jedan od kandidata, a da će se u narednim danima znati više o tome.

O svemu se oglasio i Sušić.

- Sarajevo? Ne, nemam šta o tome da kažem. Daleko sam od svih tih medijskih nagađanja. Sa prvim čovjekom kluba Ismirom Mirvićem se čujem s vremena na vrijeme, možda dva-tri puta godišnje, znam da ulaže mnogo energije i novca da napravi nešto - rekao je Sušić za "Reprezentacija.ba".

Podsjetimo, Sušić je posljednji trenerski angažman imao u turskom Akhisarsporu 2018. godine. Najveći uspjeh je ostvario s reprezentacijom Bosne i Hercegovine koju je odveo na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

U svojoj trenerskoj karijeri radio je još u Kanu, Istanbulsporu, Al Hilalu, Konjasporu, Ankaragudžuu, Rizesporu, Ankarasporu, Evijanu i Alanpijasporu.

Sušić je legenda FK Sarajevo čiji dres je nosio devet godina (1973. - 1982.). U tom periodu je odigrao 245 zvaničnih utakmica i dao 96 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.