NAKON PRERANE SMRTI

Brat preminulog crnogorskog golmana se emotivnom objavom oprostio od Matije

Matija je otišao na zaslužen odmor, međutim tada se dogodila velika tragedija

Oliver i Matija Šarkić. Screenshot/Instagram

R. K.

15.6.2024

Tragične vijesti danas su stigle iz Crne Gore. Golman reprzentacije Crne Gore u fudbalu Matija Šarkić (26) preminuo je nakon što mu je pozlilo u apartmanu hotela u Budvi.

Nakon odlične sezone u engleskom Milvolu i vjerovatno mjesta prvog čuvara mreže nacionalnog tima, posebno nakon sjajnog performansa prije desetak dana protiv Belgije, Matija je otišao na zaslužen odmor, međutim tada se dogodila velika tragedija.

Londonski klub se oglasio i obavijestio navijače o preranom odlasku golmana, a sada se oglasio i njegov brat blizanac, također fudbaler Oliver Šarkić.

Svega nekoliko dana nakon vjenčanja, Oliver je na svom Instagram profilu objavio crno-bijelu fotografiju sa svečanosti zajedno sa Matijom uz veliki emotikon srca između njih. On je nedavno postao i šampion Crne Gore sa Dečićem.

Oliver i Matija. Screenshot/Instagram

Oliver i Matija su rođeni u Grimzbiju u Engleskoj i zajedno su prošli mlađe selekcije Anderlehta, pošto je njihov otac radio u Belgiji. Kasnije ih je fudbalski put razdvojio, ali su obojica gradili uspješne karijere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.