VELIKA TRAGEDIJA

Povodom prerane smrti mladog golmana oglasio i Fudbalski savez Crne Gore

Šarkić je preminuo za vrijeme odmora u Budvi

Matija Šarkić. RTCG

R. K.

15.6.2024

Golman reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je iznenada rano jutros u 27. godini života, a tu vijest je potvrdio i Fudbalski savez Crne Gore.

 - Voljeni član “hrabrih sokola”, vječito nasmijani momak, za našu A selekciju nastupio je na devet utakmica, u kojima je pokazao koliko znači za ovaj tim. Uz brata blizanca Olivera, prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore”, objavio je FSCG.

Matija je rođen 23.07.1997. godine u engleskom Grimzbiju. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskoj školi belgijskog Anderlehta, nakon čega je prešao u Aston Vilu, gdje je i krenula njegova karijera na Ostrvu.

 - Sa neizmjernom tugom primili smo vijest da nas je u 27. godini života napustio naš dragi Matija Šarkić.

U ovom teškom danu mislima smo sa tvojom porodicom, rodbinom, prijateljima, saigračima i svima koji su sa tobom dijelili radosti života.

Nedostajat ćeš nam dragi naš Matija. Nedostajaće nam tvoj veseli duh, tvoja radna etika, tvoje prisustvo na golu, tvoje sjajne odbrane... Najviše od svega nedostajat će nam ljudska veličina Matije Šarkića.

Neka te anđeli čuvaju baš kao što si ti čuvao sve nas - napisali su ispred Fudbalskog saveza Crne Gore na svojim zvaničnim stranicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.