VELIKO IZNENAĐENJE

Petrović više nije trener Zrinjskog: Poznato ime nasljednika

Novi trener će već danas okupiti ekipu

Petrović: Više nije trener Zrinjskog. HŠK Zrinjski

S. S.

prije 7 dana

HŠK Zrinjski Mostar želi službeno potvrditi sporazumni raskid ugovora s glavnim trenerom Željkom Petrovićem, saopćeno je iz ovog kluba.

S obzirom na činjenicu da je iza gospodina Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, HŠK Zrinjski želi jasno naglasiti da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski.

– Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših evropskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu - izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

S obzirom na iznad navedeno, HŠK Zrinjski odlučio je novim šefom stručnog štaba imenovati Marija Ivankovića, koji će danas u 18.30 sati okupiti ekipu i krenuti u pripreme za novu sezonu.

Željko Petrović glavnim trenerom Plemića je imenovan 5. januara, službeni debi upisao je u Kup utakmici protiv Slavije (3:0), dok je Zrinjski pod njegovom palicom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.

- Treneru Petroviću se zahvaljujemo na uspješnoj saradnji te mu od srca želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere - naveli su iz Zrinjskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.