EURO 2024

Rasplet u grupi A: "Elf" protiv Švicarske za prvo mjesto u grupi, Škotska će navijati za Njemačku

U direktnom prenosu na BHRT-u možete gledati meč Švicarske i Njemačke, dok će drugi meč se moći pratiti u repriznom terminu

Trening Njemačke uoči odlučujuće utakmice. DFB / Philipp Reinhard

S. S.

prije 7 dana

Na Evropskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj večeras će se odigrati utakmice trećeg kola grupe A.

Škotska će igrati protiv Mađarske, a Švicarska protiv domaćina Njemačke.

Uoči posljednjeg kola Njemačka ima šest bodova, Švicarska četiri, Škotska jedan, dok je Mađarska bez bodova.

Njemačka je već osigurala plasman u osminu finala, dok će im današnji meč biti značaj u borbi za prvu poziciju. Za to će im biti dovoljan i remi.

Švicarskoj će biti dovoljan remi da osigura prolazak dalje, no i ukoliko se poklope okolnosti u slučaju poraza i pobjede Škotske bi mogli opet završiti na drugom mjestu s obzirom da su Švicarska i Škotska remizirale, pa bi između njih odlučivala gol razlika. Švicarska ima gol razliku +2, a Škotska -4.

Škotska bi u slučaju pobjede danas mogla sa četiri boda i kao trećeplasirana ostvariti plasman dalje, jer četiri trećeplasirane reprezentacije idu dalje, a vrlo je vjerovatno da će bar dvije grupe trećeplasirana ekipa imati maksimalno tri boda.

Mađarska je u vrlo teškoj situaciji i njima bi i eventualna pobjeda teško pomogla da se domognu druge faze.

Što se tiče izostanaka, Škotska će igrati bez Ryana Porteusa, koji je ima crveni karton te bez beka Tirnija koji ima povredu mišića. Kod Švicarske su pod znakom pitanja Šer, Zakaria i Zuber.

Meč Švicarske i Njemačke se igra od 21 sat, a pravdu u Frankfurtu će dijeliti Italijan Danijele Orsato, dok će Švicarska i Mađarska igrati u istom terminu na MHP Areni u Štutgartu. Taj meč će suditi Argentinac Teljo.

U direktnom prenosu na BHRT-u možete gledati meč Švicarske i Njemačke, dok će drugi meč se moći pratiti u repriznom terminu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.