VRIJEDNA DONACIJA

Veliko srce bh. fudbalskih sudija: Donirali novac za liječenje građana BiH

Uz njih 19, čija imena ćemo i nabrojati, u akciju se uključilo još nekoliko osoba, koje su željele podržati njihovu humanitarnu akciju

Vrijedna donacija sudija. Facebook

E. Ć.

prije 4 dana

Bosanskohercegovačke fudbalske sudije pokazale su da imaju veliko srce, te su donirali 3.000 KM za liječenje građana Bosne i Hercegovine.

- O našim fudbalskim sudijama se najčešće nižu negativni komentari, a mi znamo kako naše sudije imaju veliko srce. Uvjerili smo se u to više puta, jer često učestvuju u našim humanitarnim projektima.

Ovaj put su se sudije i službena lica Druge lige Centar, na vlastitu inicijativu, odrekli taksi za suđenje u korist oboljelih bh. građana. Igralo se posljednje kolo sezone u Drugoj ligi Centar, a sudije iz Sarajeva, Goražda i Zenice, odlučile su uplatiti svoj novac od taksi Udruženju Pomozi.ba u Fond Sportisti za život, namijenjen liječenju oboljelih bh. građana.

Njih 19 je tako trčalo terenima Druge lige Centar i dijelilo pravdu, a na kraju su u Fond za liječenje uplatili 3.000 KM. Uz njih 19, čija imena ćemo i nabrojati, u akciju se uključilo još nekoliko osoba, koje su željele podržati njihovu humanitarnu akciju.

Takse od utakmica su donirali: Mirza Pehadžić, Armin Čamdžić, Emir Omerhodžić, Edvin Trakić, Senad Šišić, Damir Bajrambašić, Anes Dedić, Rifet Čamdžić, Zerin Bajrambašić, Mirza Šabić, Ibrahim Kovačević, Jasmin Beća, Edib Sikira, Amer Hromo, Vedad Berbić, Amel Starčević, Amel Omerbegović, Haris Avdić i Amir Sinanović, a njima su se pridružili i Milka Drašković, Elvir Hamzić, Amar Kapo, Sanjin Rahmanović, Mirza Hasančić, Semir Salihović i Amar Omerbegović. 

Posebna zahvala ide i komesaru za delegiranje DLC-a Elmiru Pilavu, koji i sam učestvuje u našim humanitarnim akcijama i to na mjesečnom nivou - poručeno je iz Pomozi.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.