MLADE NADE

Samra Ramić: Ženski rukomet nezasluženo je zapostavljen u BiH

Uzor joj crnogorska reprezentativka Majda Mehmedović

Ramić u dresu broj 2: Rijetko ko vodi računa o mladim rukometašicama. Privatni album

J.A.

28.1.2019

Samra Ramić rukometom se počela baviti 2010. godine, a danas nosi dres RK Hransnica, koji se takmiči u Premijer ligi BiH. Njena prirodna pozicija je lijevo krilo, a ponekad igra i na desnom krilu.

Želi napredovati

- Iako tada nisam znala šta je rukomet, odlučila sam se upisati u školu rukometa i pokušti. Nakon nekog vremena jednostavno sam znala da je to sport kojim želim da se bavim - kaže 20-godišnja Samra, kojoj su prve utakmice ujedno i najdraže.

Samra želi napredovati što više, te tako pomoći klubu da ostvari što bolji plasman, a smatra da je ženski rukomet zapostavljen u BiH.

- Mislim da je ženski rukomet nezasluženo zapostavljen u BiH. Kroz mnoge utakmice koje sam odigrala i gledala zapazila sam da imamo ogroman talenat, no nažalost, rijetko ko vodi računa o tome, pa mnogi igrači i igračice odustaju, ili traže priliku negdje drugo - ističe mlada rukometašica.

Nije zapostavila obrazovanje

Njen rukometni uzor je crnogorska reprezentativka Majda Mehmedović. 

- S obzirom da mi dugo vremena nemamo svoju žensku reprezentaciju, vjerovatno bi moj uzor bila neka naša igračica. Pratim ženski rukomet i izdvojila bih crnogorsku reprezentativku Majdu Mehmedović - kaže mlada Samra.

Samra nije zapostavila obrazovanje, a nakon završene Srednje medicinske škole, planira upisati fakultet. Mlada rukometašica sarajevskog kluba otkrila je i koji tip muškaraca je najviše privlači.

- Privlače me visoki, crni momci sa lijepim osmijehom, sportski tip, ali naravno, bitnija mi je unutrašnjost, tako da volim komunikativne momke, pametne, koji razmišljaju i znaju šta žele u budućnosti - otkriva Samra, kojoj su najveća podrška otac, brat i najbolji prijatelji.

Mladima poručuje da vjeruju u sebe, i nikada ne odustaju ma koliko bilo teško, te da treniraju prvenstveno zbog sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.