SARAJEVO

Klizanje u dvorani "Mirza Delibašić" dostupno građanima od srijede

Nakon završetka EYOF-a

KSC Skenderija: Planirana obnova ledene dvorane. Arhiv

Fena

19.2.2019

Nakon završetka Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF, klizalište u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija bit će dostupno građanima od srijede, 20. februara, i po izrazito povoljnim cijenama.

Zbog programskih aktivnosti, tačnije sajma Interio, koji se održava od 13. do 17. marta, i potrebe da se dvorana "Mirza Delibašić" pripremi za njega, iz Centra Skenderija izražavaju žaljenje zbog nemogućnosti dužeg korištenja ledene plohe. 

Također, poručuju da je ostvarena odlična saradnja s Vladom KS i da bi se ubrzo moglo krenuti s realizacijom obnove ledene dvorane, čime bi građanima i sportskim klubovima bila omogućena ledena ploha najmanje 10 mjeseci u godini.

- Osim toga, informacija koja nas posebno raduje jeste i planirano postavljanje ledene plohe na platou Centra Skenderija, gdje bi građani imali najveću plohu na otvorenom tokom čitave zime - saopćeno je KSC Skenderija. 

Iz Centra pozivaju sve građane da u narednim danima uživaju u klizanju na novom mobilnom klizalištu, koje je nakon više od 30 godina postavljeno u dvorani "Mirza Delibašić". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.