RUKOMET

Gračanica nije uspjela, ali Doborac nije razočaran

Presudio veliki broj tehničkih grešaka

Tomić je realizirao osam sedmeraca. H. Čalić

Piše: H. ČALIĆ

24.11.2019

U prepunoj dvorani “Luke” u Gračanici, rukometaši Dukle iz Praga, večeras su minimalnim rezultatom (20:21) savladali Gračanicu, a računajući i prednost iz prvog susreta od pet golova na svom kontru, Česi su se zasluženo plasirali u 4. kolo Čelendž kupa. Gračanica se okreće domaćem prvenstvu. 

Dukla je u prvom poluvremenu bila apsolutni gospodar na terenu, pa je polurvijeme završila sa (6:12). I kada se očekivao debakl Gračanlija, u 2. poluvremenu Gračanica je zaigrala hladne glave, pa je anulirala prednost Čeha u seriji 7:1 i povela sa u 49. minutu igre sa 16:15. Ipak do iznenađenja nije došlo.

Zanimljivo je da su Česi napravili čak devet sedmeraca, koji je, osim jednog, u golove pretvorio Vladimir Tomić. Trener gostiju Danijel Kurda je na kraju izjavio da je njegova ekipa u prvom poluvremenu igrala odlično, a u drugom lošije. Zahvalio se publici na sportkom bodrenju, a trener domaćina Damir Doborac, čestitao Dukli na zasluženom prolazu.

- Mi ćemo iz ovoga izvući pouke, napravili smo deset tehničkih grešaka, ali ja svojim momcima nemam šta zamjeriti. Borili su se, ali su se namjerili na boljeg protivnika. Mi se sada okrećemo našem domaćem prvenstvu - rekao je Doborac.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.