ODBOJKA

Selektor Ljubičić proziva 20. aprila u Kaknju

Ovo je velika prilika, ali i iskorak za Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine, rekao je Fatić

Sa današnje press konferencije u Kaknju. OSBiH

Piše: G. Šumar

9.4.2021

Nakon što je selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić objavio uži spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, danas je u prostorijama hotela "Kakanj" održana press konferenciju povodom nastupa bh. odbojkašica u kvalifikacijama za EP 2021 i CEV Srebrenoj ligi.


Velika prilika

Prisutnima su se obratili predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, generalni sekretar OSBiH Adnan Talić, direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija, te direktor hotela "Kakanj" Amir Hadrović.

Nakon uvodnih riječi generalnog sekretara Talića, prisutnim se obratio predsjednik OKBiH Alija Fatić te naveo da je ovo velika prilika, ali i iskorak za Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine. Predsjednik Fatić je istakao da je veoma zadovoljan odzivom reprezentativki koje nastupaju u inostranim klubovima te da veoma ambiciozno ulaze u kvalifkacione turnire za Evropsko prvenstvo, te turnire Srebrene lige.

Prisutnim se obratio i Mirza Mušija koji je izjavio da je veoma zadovoljan i počašćen što je Kakanj domaćin priprema ženske seniorske reprezentacije. Mušija je također izjavio da je Kakanj dugi niz godina planirano ulaže u kulturu i sport, te da je ovo pokazatelj da je ova općina na odličnom putu te da se nada da će Kakanj u budućnosti biti domaćin međunarodnih utakmica.


Potpisan ugovor

Nakon obraćanja medijima, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i direktor hotela "Kakanj" su potpisali ugovor o pružanju usluga ishrane i smještaja. Bh. reprezentativke se okupljaju u Kaknju 20. aprila i u ovom gradu će boraviti do 3. maja kada putuju u Latviju (Daugavpils) na prvi kvalifikacioni turnir te se potom vraćaju u Zenicu i nastavljaju svoj put ka Evropskom prvenstvu.

U grupi F sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine još su Slovenija, Češka i Latvija.


Igrački kadar

Ženska seniorska reprezentacija će u maju ove godine odigrati dva kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo. Prvi je u Latviji (od 6. do 8. maja), a drugi u Bosni i Hercegovini (od 14. do 16. maja).

Uži spisak ženske seniorske reprezentacije čine:

Tehničari: Milana Božić (Ub -Srbija), Ajla Hadžić (Bimal-Jedinstvo Brčko), Tamara Đapa (BL-Volley Banja Luka);

Primači servisa: Edina Begić (Saugela Monca - Italija), Anđelka Radišković (Calcit Kamnik - Slovenija), Iman Isanović (Arizona - SAD), Jelena Mlađenović (Cukurova Beledijesi - Turska), Ivana Radović (Bimal-Jedinstvo Brčko);

Korektori: Dajana Bošković (Kuzejboru - Turska), Elena Babić (Bimal-Jedinstvo Brčko);

Srednji blokeri: Ajla Paradžik (VN Volej Bal - Francuska), Edina Selimović (Voluntari - Rumunija), Žana Dragutinović (Bimal-Jedinstvo Brčko), Ela Klopić (Igman Ilidža)

Libera: Milica Ivković (BL-Volej Banja Luka), Dženita Rašidović (Goražde).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.