RUKOMETNI SAVEZ BIH

Hoće li selektor Obrvan voditi "Zmajeve" na Euru 2022.

Konačno očekujem i pomoć države BiH, od koje u posljednjih pet godina nismo dobili nijednu marku, rekao je Marinko Umičević

Ivica Obrvan. Arhiva

Piše: G. Šumar

3.5.2021

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević čestita je muškoj seniorskoj plasman na Evropsko prvenstvo 2022. Također, istakao je da slijede novi razgovori sa selektorom Ivicom Obrvanom, koji je trenutno i šef stručnog štaba u PPD Zagreb.

- Pred nama je sada veliki posao, jer prvo moramo produžiti saradnju sa selektorom Ivicom Obrvanom, koji je reprezentaciju preuzeo na tri mjeseca i kamo sreće da smo ga ranije angažovali, istakao je Umičević i dodao: 

- Poslije toga morat ćemo se dobro potruditi kako bismo igračima obezbijedili sve potrebne uslove kako bi potpuno spremno dočekali nastup na EP. Konačno očekujem i pomoć države BiH, od koje u posljednjih pet godina nismo dobili nijednu marku. Osim toga, slijedi nam razgovor sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH po pitanju rješavanja prostorija Saveza... Želio bih da istaknem kako je za vrijeme mog mandata ovo drugi put uzastopno da se reprezentacija izbori za učešće na šampionatu Starog kontineta, što nije mala stvar. Uspjeh dobija još više na težini kada se zna da je ostvaren u teškim uslovima, jer Savez i dalje funkcioniše bez poreskog broja što nije zabilježeno nigdje u svijetu. Nedavno, uoči kvalifikacione utakmice sa Njemačkom koja je odigrana u Bugojnu dobili smo odbijenicu za izdavanje novog poreska broja, i čini mi se da je to urađeno namjerno kako bi se unio nemir među igračima. Učinićemo sve kako bismo ovaj problem uspješno okončali, ako ništa drugo jedna od opcija bit će da RS BiH preselimo u Republiku Srpsku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.