ZAOSTROG

Sportski centar Bossina ponovo otvoren: Prve dolaze košarkašice Zrinjskog

Pozivamo sve građane BiH da dođu u jedini svoj objekat u Republici Hrvatskoj, gdje se mogu osjećati kao kod kuće, rekao je direktor SC Bossina Zaostrog Davor Matić

Karataški kamp je ove godine u Zaostrogu od 1. do 8. avgusta. SC Bossina

Piše: G. Šumar

18.6.2021

Sportski centar Bossina Zaostrog, jedini bh. objekat na Jadranu, ponovo je otvoren u punom kapacitetu.

- Pozivamo sve građane BiH da dođu u jedini svoj objekat u Republici Hrvatskoj, gdje se mogu osjećati kao kod kuće. Objekat ima potvrdu da je sigurna destinacija što se tiče korone, a svi radnici su cijepljeni (vakcinisani) - rekao je direktor SC Bossina Zaostrog Davor Matić za "Avaz", te dodao:

- U četvrtak nam dolazi oko 50 košarkašica Zrinskog, karataški kamp je od 1. do 8. avgusta... No, danas sam danas sam se ponovo razočarao. Opet opstrukcija. Demobilisani borci dolaze u Bossinu 20 godina, ali danas mi javljaju da ove godine nemaju u planu klimatsko liječenje za boračku populaciju Kantona Sarajevo, što nas odmah stavljaju u jako tešku situaciju. Ne znamo koliko ću imati snage i volje da se nastavim boriti za zaštitu imovine BiH u Hrvatskoj. Nikakvu podršku nemamo od onih od kojih bi najviše trebali imati. Na ovaj način ćemo izgubiti i ovaj biser neprocjenjive vrijednosti. Republika Hrvatska će ga uzeti kao i sve druge, ističe Matić, koji je pohvalio radnike SC Bossina koji su - kako kaže, danonoćno radili da objkat pripreme za sezonu.

Na posao su dolazili i kad je postojala zabrana zbog korona-krize.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.