SJAJAN REZULTAT

Bh. triatlonac Mustafa Jamak treći na prvenstvu Balkana

Saraljliji je ovo još jedno u nizu pobjedničkih postolja

Jamak: Krajem mjeseca ide na Evropsko triatlon prvenstvo u Alanji. OK BIH

E. Ćosić

5.9.2021

Mladi triatlonac iz Sarajeva, petnaestogodišnji Mustafa Jamak, osvojio je treće mjesto na Balkanskom triatlon prvenstvu “Vlasina Lake” 2021, u kategoriji omladinaca (Youth Male) sa vremenom 31:16.

- Mustafi je ovo još jedno u nizu pobjedničkih postolja, među kojima je osvajanje bronze na utrci Evropskog juniorskog kupa u Ohridu kada se upisao kao jedini bh. triatlonac koji je osvojio medalju na nekoj utrci Evropske triatlonske federacije (ETU). Takođe, izdvaja se i pobjeda utrke u Lincu (Austrija), kao i drugo mjesto na otvorenom prvenstvu Austrije u Traunu, u konkurenciji Šuler A koje je održano početkom avgusta. Krajem mjeseca nastupiće na Evropskom triatlon šampionatu za mlade u Alanji.

Želimo mu da nastavi sjajne rezultate u triatlonu i da uspješno predstavlja Bosnu i Hercegovinu u budućnosti. Čestitamo!, navedeno je u saopćenju Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Bolji od Jamaka bili su hrvatski triatlonac Gabriel Barac sa ostvarenim vremenom 30:19 i Bugarin Aleksandar Božilov (Bozhilov) sa vremenom 30:56.

Poredak takmičara na Balkanskom triatlon prvenstvu. OK BIH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.