FUTSAL

Arnautović o Evropskom prvenstvu: Ovo je kruna karijere i nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak

Jedan od najbitnijih reprezentativaca se osvrnuo na same pripreme za Evropsko prvenstvo

Arnautović: Jedan od najboljih igrača futsal reprezentacije. Screen

I. Ćosić

13.1.2022

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama za historijski nastup na Evropskom prvenstvu koje će za 6 dana započeti u Nizozemskoj. Izabranici Ive Kreze su jutros odradili jedan trening, a večeras će po rasporedu imati još jedan. 

Jedan od najbitnijih reprezentativaca je futsaler Davor Arnautović koji se osvrnuo na same pripreme.

- Došli smo ovdje da se što bolje pripremimo. Hvala Fudbalskom savezu BiH što nam je uvijek izlazio u susret što se tiče okupljanja i pripremama. Sve je u najboljem redu, nadam se da će tako i ostati, s obzirom na to da je svugdje koronavirus, mi se nadamo da nećemo imati pozitivnih i da ćemo spremno dočekati prvenstvo Evrope - rekao je Arnautović.

Davor je zimsku pauzu proveo na turnirima širom Evrope kako bi što spremnije dočekao šampionat Starog kontinenta.

- Ovo je kruna karijere i nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak i da ćemo obradovati navijače i naciju. Meni kao igraču je nešto najveće do sada. Imam najveći motiv igrati za nacionalni grb na velikom takmičenju.

Kroz turnire sam održavao sam formu i ovdje na pripremama ću pokušati da se što bolje spremim kako bi što spremnije dočekao EP i tako pomogao ekipi kao ostvarenju ciljeva - kaže Arnautović.

Osvrnuo se i na grupu u kojoj se naš nacionalni tim nalazi.

- Dosta teška grupa, da smo mogli birati ne bismo je izabrali. Šta je tu je, dat ćemo svoj maksimum da probamo izaći iz grupe. Svoju šansu vidimo protiv Gruzije i Azerbejdžana, mada nećemo ni protiv Španije izaći sa bijelom zastavom, pokušat ćemo im pružiti što bolji otpor - zaključio je Arnautović.

Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi D sa ekipom Gruzije, Azerbejdžana i Španije, a prvenstvo će početi 19. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.